Járvány

2020.05.08. 10:55

Szijjártó: a munkahelyek védelmére szánt keret megduplázásáról dönthet a kormány

Három hét alatt eddig 280 magyarországi vállalat jelentkezett a kormány vállalati beruházásokat támogató programjára, ezek a cégek összesen 138 milliárd forintnyi beruházást vállalnak, hogy megvédjenek 50 828 munkahelyet – írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a program sikerét látva a kormány jövő héten az eredetileg tervezett 50 milliárd forintos támogatási keret megduplázásáról fog tárgyalni.

„A világjárvány nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági kérdés is, hiszen a koronavírus az emberi egészség mellett a munkahelyeket is veszélybe sodorja. Ezért az egészségvédelem mellett a munkahelyek megvédése is fontos feladatunk” – hangsúlyozta bejegyzésében a tárcavezető, emlékeztetve, hogy a programot három hete indították, és az a célja, hogy azon vállalatok beruházásait támogassák, amelyek vállalják a náluk foglalkoztatott emberek munkahelyeinek fenntartását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában