Hasfájás

5 órája

Mehedinţi megye: hetvenkettőre emelkedett az ételmérgezés tüneteivel kórházba kerülő gyermekek száma

Fotó: IGSU.ro

Agerpres

Hetvenkettőre emelkedett azon Mehedinţi megyei gyermekek száma, akik ma ételmérgezés tüneteivel kórházba kerültek, és számuk még emelkedőben van.
Zenaida Jugravu, a Mehedinţi megyei mentőállomás szóvivője az AGERPRES-nek elmondta, a diákok mind egyféle laskás ételt fogyasztottak az iskolában, és hasfájásra, hányingerre és hányásra, hasmenésre panaszkodtak. A szörényvári (Drobeta-Turnu Severin) kórházba eddig 72 gyereket vittek be, de néhány felnőtt is bekerült hasonló tünetekkel; utóbbiak szintén fogyasztottak a gyerekek által az iskolából hazavitt ételből.
A szóvivő szerint Almăjel, Oprişor, Salcia és Ştircoviţa településekről kerültek a legtöbben kórházba, de Schela településről is hívták a mentőket. A felsorolt tünetek ellenére minden gyermek állapota stabil - tette hozzá.
"Most éppen egy 34 éves apukát szállítottunk Almăjelből hasfájással, hányingerrel, hányással, hasmenéssel a kórházbal. És még mindig hívják az emberek a mentőket" - mondta a mentőszolgálat szóvivője.
A hatóságok csütörtökön aktiválták az úgynevezett vörös beavatkozási tervet, miután több bejelentés érkezett az 112-es egységes segélyhívószámra, miszerint Almăjel, Oprişor, Salcia és Ştircoviţa települések iskoláiban több diák rosszullétre panaszkodik, ételmérgezésre utaló tüneteik vannak.
Eddig 15 mentős egységet vezényeltek ki a helyszínekre, de a katasztrófavédelem segítséget kért a Krassó-Szörény, a Dolj és a Gorj megyei ISU-tól is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában