Közlemény

2024.09.26. 16:23

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Fotó: IPJ Bihor

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei szeptember 25-én ellenőrző akciókat végeztek, amelyek során 107 büntetést szabtak ki összesen 39.750 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként kilenc jogosítványt és négy forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 26-ot gyorshajtás miatt, négyet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt szabálytalan előzésért szabtak ki, 52 kerékpárost és 15 gyalogost büntettek, további nyolc szankciót pedig egyéb közúti kihágások miatt adtak.

Drogteszt. Egy 26 éves váradi fiatalembert állított meg a rendőrség az Ogorului úton szeptember 25-én 16.55 órakor. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. Az ügyben folytatják a nyomozást.

Ittasan. Egy 60 éves Szeben megyei férfit vett 24 órás őrizetbe a rendőrség szeptember 25-én. A haszongépjárművet vezető férfit egy nappal korábban a 792/A megyei úton, Ökrösnél (Ucuriș) állították meg a rendőrök. Az igazoltatáskor a sofőr elutasította a szondáztatást. Eljárás indult ellene.

Börtönbüntetés. Egy 56 éves váradi férfit fogott el a rendőrség szeptember 25-én. A férfit a Bihar Megyei Törvényszék négy év börtönbüntetésre ítélte gyilkossági kísérlet miatt. Az elítélt a váradi börtönben fogja letölteni büntetését.

Illegális fa. A rendőrök egy mezőtelki (Telechiu) cég faraktárában végeztek ellenőrzéseket szeptember 25-én, melynek során megállapították, hogy a raktár tényleges készletében nem volt meg a leltárpapírokon szereplő 11 köbméter fűrészáru, továbbá 5 köbméter különböző fajtájú faanyagot is találtak, ami viszont nem szerepelt a papírokban. A kereskedelmi társaságot 5000 lejes pénzbírsággal sújtották, emellett elrendelték a fűrészáru értékének, 11.875 lejnek az elkobzását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában