Filmfesztivál

7 órája

Kezdődik a TIFF Nagyváradon

Filmvetítésekkel, filmkoncertekkel és meglepetésekkel várják a közönséget a hétvégén zajló 7. TIFF fesztiválra.

Fotó:  Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Teltházas nyitógálával kezdődik meg szeptember 27-én a hetedik alkalommal megszervezett TIFF Nagyvárad. A három napon öt helyszínen – Szent László tér, színház, filharmónia, neológ zsinagóga és Transilvania stúdió – filmvetítésekkel, filmkoncertekkel, közönségtalálkozókkal, gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.
Ingyenes szabadtéri vetítések lesznek a hétvégén minden este 20 órától: szeptember 27-én az Édes semmittevést (Dolce far niente), szeptember 28-án A kutyák ura (Dogman) című filmet, míg szeptember 29-én egy igazi klasszikust, az Álom luxuskivitelbent vetítik le a Szent László téren. A neológ zsinagógában szeptember 28-án, szombaton 20 órakor romániai premierként mutatkozik be 13 rövidfilm, amely a 110 éves magyar animáció történetéből nyújt ízelítőt. Kiváló alkalom ez arra, hogy a mozi szerelmesei felfedezzék maguknak az elmúlt 50 év során készült remekműveket.
Gyermekprogramokról is gondoskodtak a szervezők: szombaton 14 órától a Transilvania stúdióban levetítik a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozatának A Tisza óriásai című részét magyar, míg 15 órától román nyelven. Aznap 16 órától a Horia (12+) című román–bolgár–szerb koprodukciót is meg lehet tekinteni. Vasárnap ugyancsak a stúdióban a Rókus és Rézi megmenti az erdőt (7+) című animációs filmet, míg 14.30 órától a Lefkovicsék gyászolnak (10+) magyar filmet lehet megnézni.
A TIFF Nagyvárad teljes vetítési programja elérhető az oradea.tiff.ro honlapon, jegyek a tiff.eventbook.ro oldalon válthatók. A TIFF Nagyvárad 7. kiadásának főszervezője a Román Film Népszerűsítéséért Egyesület (Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, APFR) és Nagyvárad Polgármesteri Hivatala a Visit Oradea – Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület révén.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában