Krimi

3 órája

Hihetetlen megmenekülés: 67 nap után találták meg a fagyos tengeren eltűnt csónakost

Felére fogyva, rokonai holttestével a csónakjában került elő a férfi, aki több mint 2 hónapig hánykolódott a tengeren.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Az orosz média által Mihail Picsugin néven azonosított 45 éves családapának csodával határos módon sikerült életben maradnia, miután 67 napot töltött a fagyos Ohotszki-tengeren egy kis felfújható csónakban. Szerencsére egy halászhajó legénysége megtalálta közel 620 mérföldre attól a helytől, ahonnan augusztusban útnak indult.

A csónakban volt Picsugin testvére, Szergej és 15 éves unokaöccse, Ilja holtteste is, akiknek nem volt akkora szerencséjük, mint neki. A túlélő felesége elmondta, hogy a három férfi bálnalesre indult, és két hétre elegendő élelmiszerkészletet vittek magukkal. 

A házaspár lánya eredetileg szintén részt vett volna a kiránduláson, de úgy döntött, hogy inkább haza akar menni – írja a Unilad cikke nyomán a Metropol. 

Felére fogyott

Picsugin felesége ezt mondta :

Még semmit sem tudunk. Csak azt tudjuk, hogy életben van... Ez valami csoda!

Az asszony szerint a férje súlya is közrejátszhatott abban, hogy túlélte a megpróbáltatásokat, ugyanis amikor augusztusban elindult, körülbelül 100 kg volt, amikor rátaláltak, ennek a súlynak már csak a felét nyomta. A hajósoknak a megtalálásakor azt mondta, hogy elfogyott az ereje. 

Picsugin most a kórházban lábadozik, és az orvosok szerint többé-kevésbé stabil az állapota.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!