Új frakció

2024.06.30. 21:48

Matteo Salvini üdvözölte a magyar-osztrák-cseh hazafias erők összefogását

A Liga párt évek óta dolgozik azon, hogy minél több párt csatlakozzon egy más Európa megépítéséhez a baloldal nélkül, üdvözöljük azokat, akik ebbéli hajlandóságot mutattak - írta Matteo Salvini, a Liga olasz jobboldali párt vezetője közösségi oldalán.

MW

Matteo Salvini, olasz miniszterelnök-helyettes, infrastrukturális miniszter, a Liga párt vezetője újságírók kérdéseire válaszol, miután leadta szavazatát az európai parlamenti választásokon egy milánói szavazóhelyiségben 2024. június 8-án

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Matteo Corner

A Liga vezetője azt követően írta mindezt, hogy vasárnap új, hazafias európai erők alkotta szövetség megalakítását jelentette be Bécsben Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével együtt. 

Matteo Salvini hangoztatta, hogy

 a baloldali erők az utóbbi években tönkretették Európát. 

A Liga évek óta dolgozik annak érdekében, hogy minél több olyan pártot tudjon bevonni egy más Európa építésébe a baloldal nélkül, amelyek nem hajlandóak támogatni Ursula von der Leyent. "Minél jobban bővíteni akarjuk egy erős, patrióta, összetartó és a kerülőutakat ellenző csoport körvonalait" - fogalmazott bejegyzésében Matteo Salvini. 

Azt írta: 

"nagyon kedvezően értékeljük más politikai vezetők kijelentéseit, akik ma erre hajlandónak mondták magukat". 

A jelenleg az Identitás és Demokrácia (ID) európai pártcsoporthoz tartozó Liga a bécsi találkozó előtt közleményt adott ki, amelyben kijelentette: "Brüsszel arroganciájával szemben", amely a csúcsvezetői kinevezésekkel kapcsolatban úgy tesz, mintha mi sem történt volna a polgárok választása ellenére, és amely nem várja meg a francia választások eredményét, "a lehető legszükségesebb egyesíteni azok erejét, akik meg akarják változtatni Európát és alternatívát akarnak kínálni a gyalázatos baloldali erőkre". Ahogyan Matteo Salvini többször szorgalmazta, nem halasztható tovább egy nagy csoport megalakulása az európai patrióták összefogásával - tartalmazza a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában