Áskálódás

1 órája

Továbbra is számít a bukott Momentumra a brüsszeli elit a Magyarország elleni büntetőpolitikában

Bár a Momentum a június 9-i európai parlamenti választáson nem érte el a mandátumszerzéshez szükséges szavazatszámot, vagyis a magyar emberek elutasították Donáth Anna és Cseh Katalin előző ötéves tevékenységét az uniós színtéren, a két politikus folytatja Magyarország elleni áskálódását. Erre utal a liberális Renew Europe nevű frakció hét elején rendezett ülése, ahol a Momentum két volt EP-képviselője is részt vett.

MW

Donáth Anna, a Momentum elnöke, EP-listavezetője

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Valerie Hayer francia EP-képviselő, a Renew Europe frakcióvezetője az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében külön üdvözölte Donáth Annát és Cseh Katalint. A poszt azzal a felvezető gondolattal indult, hogy „a mi Európánk nem enged a demokrácia aláásására törekvő vezetőknek”, majd Hayer egykori kollégáit, a két momentumos politikust üdvözölte Strasbourgban, politikai családjuk körében – írja a Magyar Nemzet.

A képen a Renew képviselők egy transzparens mögött állnak, amely Magyarország és Európa szimbiózisát állítja szembe Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közötti kapcsolattal.

Fabienne Keller, szintén francia EP-képviselő, a Renew Europe frakcióból hasonló bejegyzést tett közzé a következő üzenettel: 

Örömmel üdvözöltük Donáth Annát és Cseh Katalint a Renew-csoport ma esti ülésén. Lenyűgöző eszmecserét folytattunk a magyarországi jogállamiság védelméért folytatott harcukról, Orbán Viktor számos gyalázatával szemben. Teljes mértékben támogatjuk az akciójukat!

Mindebből teljesen világos, hogy a magyar választók bizalmát már elvesztett Momentum vezető politikusai nem hagynak fel a hazánk ellen az elmúlt években folytatott akciókkal. Az is jól látható, hogy 

Donáth Anna és Cseh Katalin igazi megbízói nem a magyar emberek, hanem a nemzetközi liberális elit, ahol továbbra is számítanak rájuk a Magyarország elleni áskálódásban, a minden alapot nélkülöző, jogállamiság megsértésére hivatkozó brüsszeli büntetőpolitikában.

A Magyar Nemzet cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában