Hamisított

2020.10.11. 11:21

Kihallgatták a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal volt elnökét

Kihallgatták a főügyészségen a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal volt elnökét, Laurenţiu Barangát, akit azzal gyanúsítanak, hogy meghamisította az érettségi diplomáját.

Agerpres

Az ügyészek Baranga előzetes letartóztatását kérik. Laurenţiu Barangát szombaton vették őrizetbe, miután házkutatást tartottak Râmnicu Vâlcea-i lakásán.

A rendőrség szombati közleményében azt írta, közintézmények megtévesztése miatt vizsgálódnak ellene, mivel hamisított – az illetékes hatóságok által utólag érvénytelenített – dokumentumokkal jutott vezető tisztségekhez állami intézményeknél és több egyetemen. A nyomozó hatóságok szerint Baranga 640 ezer lej kárt okozott az államnak, ennyit tesz ki a munkaadói által fizetett bér bruttó összege.

Laurenţiu Barangát szeptember elején nevezték ki a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal élére, és csütörtökön mondott le a tisztségről.

Baranga 1999-ben, 32 évesen szerzett érettségi oklevelet egy bukaresti iskolában, 41 évesen diplomázott le a bukaresti Ökológiai Egyetem menedzsment karán, majd 44 évesen a târgoviştéi Valahia egyetemen doktorált. Később – többek között – adjunktus volt a bukaresti Titu Maiorescu Egyetemen és docens az alexandriai mérnöki és tudományegyetemen. 2009-től 2020 szeptemberéig előbb tanácsos, aztán osztályvezető, majd igazgatóhelyettes volt az államtitkokat nyilvántartó és kezelő országos hivatalnál (ORNISS).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában