Románia

2023.10.21. 12:45

Mircea Geoană: A NATO fel van vértezve az összes lehetséges irányból érkező fenyegetések ellen

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres 

A NATO főtitkárhelyettese péntek este kijelentette, hogy az észak-atlanti szövetség fel van vértezve az összes lehetséges irányból vagy területről érkező fenyegetések ellen.
A Digi24-nek nyilatkozva Mircea Geoană kifejtette, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja szükségessé tette a keleti szárny megerősítését, de a NATO gondoskodik valamennyi tagállamának a védelméről. „Nem éri felkészületlenül vagy váratlanul a NATO-t, ha egyik vagy másik területen válság alakul ki” - magyarázta a főtitkárhelyettes, aki közvetlen fenyegetéseknek Oroszországot és a terrorizmust nevezte.
Az izraeli konfliktusról elmondta, hogy vannak olyan nemzetközi szereplők, akik nem akarják, hogy a Közel-Kelet stabilizálódjon. Közlése szerint a NATO figyelemmel kíséri azokat a feleket is, akiknek érdekükben áll a konfliktus szítása a térségben. „Itt más geopolitikai és geoökonómiai tétek is közrejátszanak, ezért nagyon fontos, hogy megőrizzük a higgadtságunkat és a tisztánlátásunkat, és próbáljuk meg korlátozni ezt a konfliktust“ - fogalmazott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában