Parlament

2024.05.14. 11:23

Şoşoacă: Ma a kommunista börtönök mártírjairól kellett volna megemlékeznünk

Archív felvétel

Forrás: Hotnews

Agerpres

Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napja alkalmából tartott keddi ünnepi parlamenti ülésen Diana Şoşoacă szenátor a román nép és az ország érdekeinek elárulásával vádolta meg a törvényhozókat.
Felszólalásában a politikus kifejtette, hogy 2017/127-es törvény május 14-ét a kommunista börtönök mártírjainak emléknapjává nyilvánította.
'Miközben mi több mint 400 ezer zsidót mentettünk meg a második világháborúban, a judeo-bolsevikok több mint 800 ezer románt öltek meg a kommunista börtönökben. Hogyan lehetséges, hogy önök, a román parlament tagjai elárulják a román népet és hazánk érdekeit? Ki látott még ilyesmit?' - méltatlankodott Şoşoacă.
A szenátor sérelmezte, hogy miközben a Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napja alkalmából több fontos romániai intézményre kitűzik az izraeli zászlót, Izraelben az év egyetlen napján sem kerül ki az intézményekre a román nemzeti lobogó. Kifogásolta azt is, hogy a romániai iskolákban kötelező tantárgy a zsidók történelme, de az izraeli diákokat nem oktatják Románia történelmére.
Felszólalása végén Şoşoacă értetlenségét fejezte ki, amiért a Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napja egybeesik a kommunista börtönök mártírjainak emléknapjával. 'Szégyellje magát a román parlament!' - zárta beszédét a szenátor. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában