Látogatás

2024.06.05. 14:43

Ciolacu: A politikai stabilitás jó alapot szolgáltat az ország fejlődéséhez

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A politikai stabilitás jó alapot szolgáltat Románia fejlődéséhez - jelentette ki szerdán a Kolozs megyei látogatáson tartózkodó Marcel Ciolacu. A miniszterelnök Nicolae Ciucă szenátusi elnökkel, Sorin Grindeanu szállításügyi miniszterrel és Emil Boc kolozsvári polgármesterrel közösen részt vett az észak-erdélyi autópálya Magyarnádas (Nădăşelu) és Nádasszentmihály (Mihăieşti) közötti szakaszára tervezett viaduktok megépítéséről szóló szerződés aláírási ceremóniáján.
Az eseményen a kormányfő hangsúlyozta, ebben az időszakban fejlődik a legjobban az ország, és ez szerinte a politikai stabilitásnak köszönhető, amely jó alapot teremtett a fejlődéshez. Hozzátette, hosszú ideig a politikusok "csak a kifogásokat és a vétkeseket" keresték, miközben telt az idő és fogyott a pénz, ennek azonban szerinte vége van, elkezdődött az építkezések és a beruházások időszaka.
A miniszterelnök beszélt arról is, hogy az országnak egységesen kell fejlődnie, ellenkező esetben folytatódna a régiók megkülönböztetésének elhibázott politikája, és sokan továbbra is más európai országokban keresnék a boldogulásukat. A Magyarnádas és Nádasszentmihály közötti pályaszakasz viaduktjainak megépítését az országos helyreállítási tervvel (PNRR) lehívható uniós pénzből finanszírozzák, a szerződés értéke 994,7 millió lej.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában