Támogatás

2024.06.13. 12:25

Ciolacu: Több mint 200 millió eurót fordíthat az oktatási minisztérium az iskolák energiahatékonyságának növelésére

Agerpres

Több mint 200 millió eurót fordíthat az oktatási minisztérium az iskolák energiahatékonyságának növelésére - jelentette be csütörtökön Marcel Ciolacu.
A miniszterelnök a kormányülés elején elmondta, hogy a kabinet jóváhagyja több mint 200 millió euró kiutalását az oktatási tárca számára. "A pénzt az iskolák felújítására fogjuk fordítani, hogy modern és energiahatékony létesítményeink legyenek" - fogalmazott.
Hozzátette, a kormány tárgyalni fog az oktatási minisztérium és a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank közötti partnerségről egy tíz évre szóló, egymilliárd dollár értékű hitelszerződés érdekében.
"A pénzből javítanánk a minőségi oktatáshoz való hozzáférést legalább 300 ezer általános iskolai tanuló számára, és támogatnánk 100 ezer szakiskolás diákot, hogy posztliceális képzésben vegyenek részt" - mondta. Hozzátette, emellett mintegy 50 ezer hátrányos helyzetű településen dolgozó pedagógus részesülhet különféle támogatásokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában