Jelölt

2024.06.29. 18:20

Elena Lasconi pártelnök az USR államfőjelöltje

Forrás: Agerpres

Agerpres

Elena Lasconit választották a párt államfőjelöltjének szombaton a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kongresszusának küldöttei. A pártelnök 531 (94,31 százalék) támogató szavazatot kapott. A másik két jelöltaspiráns közül Octavian Berceanut 25 (4,44 százalék), Dumitru Stancát 7 (1,24 százalék) küldött támogatta. 'Ez egy nagyon nehéz, hihetetlenül nehéz út, de egész életemben a rögös utat választottam. És a rögös út hozta számomra a legtöbb sikerélményt. Azt hiszem, hogy ez így jó, mert ezt az utat egy pozitív érzésből, a szeretetből választottam. Teljes lényemmel szeretem Romániát, és azt hiszem, ti is szeretitek, ezért vagytok itt' - jelentette ki a szavazás után Lasconi.

A politikus felhívást intézett a jobboldali pártokhoz, hogy támogassák az USR államfőjelöltjét. 'A 2024-es év az az év, amikor eltemethetjük vagy megmenthetjük a demokráciát Romániában. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian, minden jóhiszemű romániai az utóbbit akarja' - jelentette ki.

Elena Lasconi 52 éves közgazdász, 25 éves televíziós karrierrel. Négy éve Câmpulung Muscel polgármestere, és erre a tisztségre 2024-ben az USR színeiben újraválasztották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában