Veszély

2024.06.02. 16:58

Utazási figyelmeztetést adott ki a román külügy a bajorországi áradások miatt

Illusztráció

Agerpres

A külügyminisztérium figyelmezteti a Németországban, ezen belül Bajorországban tartózkodó, oda készülő vagy azon áthaladó román állampolgárokat, hogy a tartomány több településén is másodfokúra emelték a heves esőzések és áradások miatt kiadott riasztást.

A külügy vasárnapi utazási figyelmeztetésében hangsúlyozza, hogy a heves esőzések és az áradások miatt sok helyen evakuálták a lakosságot, a rossz idő fennakadásokat okozott a közúti és a vasúti közlekedésben is.

Az esőzések várhatóan vasárnap is kitartanak, a polgárok a https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warnWetter_node.html oldalon tájékozódhatnak az időjárásról. Az egyes bajor településekre kiadott hivatalos figyelmeztetésekről itt lehet tájékozódni: https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warntabellen/warntab_bay_node.html.

A külügyminisztérium emlékeztetett arra, hogy a román állampolgárok a +4989553307-es és a +498998106143 telefonszámon kérhetnek konzuli segítséget a müncheni román főkonzulátustól. Vészhelyzetben a +491602087789-es telefonszámot kell hívni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában