Országos Nyugdíjpénztár

2024.07.04. 09:27

Augusztus 15-31. között kézbesíti a posta az újraszámolt nyugdíjakról szóló határozatot

Forrás: Illusztráció

Agerpres

Augusztus 15-31. között kézbesíti a posta a nyugdíjasoknak az újraszámolt nyugdíjukról szóló határozatot - tájékoztatott szerda este az Országos Nyugdíjpénztár (CNPP).
Közleményében az intézmény cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint szeptembertől csökkennének az időskori juttatások. Hangsúlyozták, hogy az új törvény alapján történő nyugdíj-újraszámolás még nem történt meg.
Emlékeztetettek arra is, hogy a nyugdíjak összegét a területi nyugdíjpénztárak szakemberei rendszeresen ellenőrzik, és ha hibát találnak, felülvizsgálati határozatokat bocsátanak ki. Tavaly például 870 nyugdíj újraszámolását rendelték el a CNPP ellenőrző testületének vizsgálatai alapján, és 361 esetben nőtt, 509 esetben pedig csökkent az összeg - részletezte az intézmény. „A felülvizsgálati határozatoknak semmi közük az új nyugdíjtörvény alkalmazásához” - zárul a közlemény. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!