Zöld energia

2024.07.23. 11:48

Ciolacu: Csak a megfizethető energia révén tehetjük meg a döntő lépést a tiszta, zöld energia felé

Forrás: Pixabay

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök kedden kijelentette, hogy csak az energiabiztonság, a gazdaság és a lakosság számára megfizethető energia és a gazdasági versenyképesség birtokában tehetjük meg a döntő lépést a következő cél, vagyis a tiszta, zöld energia felé. A kormányfő részt vett a Transzatlanti Energia- és Éghajlatügyi Partnerség ülése alkalmából rendezett üzleti fórumon.
'Energetikai rendszereinknek képesnek kell lenniük bármikor és bárhol energiát szolgáltatni minden fogyasztó számára, belső vagy külső igénybevétel mellett egyaránt. Szembe kell nézni az energiaköltségek csökkentésének feladatával minden fogyasztó, az egyéni és az ipari fogyasztók számára is. A magas energiaárak miatt a versenyelőny elvesztését kockáztatjuk mi is, akárcsak egész Európa. Ezt a tendenciát azonnal meg kell fordítanunk' - jelentette ki a miniszterelnök.
Ciolacu azt mondta, sürgősen korszerűsíteni kell az energiatermelő kapacitásokat és az átviteli hálózatokat, ami 'stabilizálhatja az energiarendszert, lehetővé téve az energia szabad áramlását egy egységes, de működőképes piacon'. Ugyanakkor hangsúlyozta az energiaforrások és termelési eszközök diverzifikálásának szükségességét, az ukrajnai háború és a közelgő tél miatt pedig azonnali intézkedéseket szorgalmazott a Moldovai Köztársaság, Ukrajna és a régió összes sebezhető országának támogatására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában