Nyilatkozat

2024.07.05. 15:02

Eugen Tomac: A jobboldali pártoknak közös államfőjelöltet kellene indítaniuk

Agerpres

A jobboldali pártoknak közös államfőjelöltet kellene indítaniuk - jelentette ki pénteken a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Eugen Tomac, hozzátéve, hogy alakulata nyitott a tárgyalásokra a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR), és kész javaslatot tenni a közös jelöltre.
A RFI-nek nyilatkozó politikus elmondta, hogy szerinte csak akkor van esélye egy jobboldali jelöltnek bejutni az államelnök-választás második fordulójába, ha valamennyi jobboldali párt támogatja. A PMP pedig kész javasolni is egy közös államfőjelöltet a többi jobboldali pártnak. 'De nyilvánvalóan ezt csak tárgyalások és egyeztetések után lehet meglépni' - magyarázta.
Tomac szerint a jobboldalnak egy olyan jelöltet kell indítania, aki a lehető legtöbb szavazónak képes üzeneteket megfogalmazni. A PMP pedig egy olyan politikust fog közös jelöltnek javasolni, aki megfelel a társadalom elvárásainak - tette hozzá.
Arra a kérdésre, hogy a PMP készül-e együttműködni a jelenleg kormányon lévő Nemzeti Liberális Párttal, Tomac kijelentette: pártja kész tárgyalni az összes politikai erővel, 'beleértve a PNL-t is' egy olyan közös a jobboldali jelöltről, akinek van esélye megnyerni a választásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!