Közbeszerzés

2024.07.05. 18:21

Grindeanu: Folyamatban van 160 új vasúti szerelvény beszerzése

Agerpres

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter egy pénteki sajtótájékoztatón kijelentette, hogy 160 vasúti szerelvényt vásárol közbeszerzési eljárással a román állam.
A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 25 évben nem vásároltak új vonatokat Romániában, ezért ezen a területen sok a pótolni való. Hozzátette, hogy az új szerelvények a következő időszakban érkeznek meg az országba.
Grindeanu kifejtette, nem elég a vasút gördülőállományát felújítani, a vasúti infrastruktúrát is korszerűsíteni kell. 'Hiába van új vonat, ha nincs min közlekedni' - jegyezte meg a miniszter, hangsúlyozva, hogy ezekhez a beruházásokhoz jelentős pénzösszegekre van szükség.
A tárcavezető elmondta, hogy a 2030-ig szóló országos beruházási tervbe foglalt infrastruktúra-fejlesztésekhez 70 milliárd euróra lenne szükség, és ebből csak 40 milliárd euró áll különböző forrásokból rendelkezésre. 'A többit valahonnan elő kell teremteni' - tette hozzá.
A miniszter Szeben megyében tartott sajtótájékoztatót, ahol pénteken a Nagyszeben-Piteşti autópálya 4-es szakaszának munkálatait ellenőrizte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!