Útlezárás

2024.07.03. 17:19

Egy hónapra lezárják a forgalmat napközben az Olt völgyén

Forrás: Agerpres

Agerpres

Július 8-a és augusztus 9-e között napközben lezárják a forgalmat az Olt völgyén a Nagyszeben-Piteşti autópályaszakaszon végzett munkálatok miatt - jelentette be szerdán Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter.
Grindeanu közölte, a Nagyszeben-Piteşti autópályaszakasz megépítéséhez elengedhetetlenül szükséges az erdőirtás, és mivel nagyon magas, akár 70 métert is elérő fákról van szó, ezek kidöntése veszélyeztetné az országúton közlekedők életét. Ezért az Olt-völgyén napközben lezárják a forgalmat július 8-a és augusztus 9-e között. „Ha akarunk autópályát, el kell végeznünk ezeket a munkálatokat!” - nyomatékosította a miniszter. Hozzátette, a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) és a Román Rendőrség tájékoztatni fogja a lakosságot az alternatív útvonalakról, amelyeken a nappali órákban közlekedhetnek az Olt-völgye helyett. Az út éjszakánként járható lesz - tette hozzá Grindeanu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!