DGA

2024.07.05. 15:05

Őrizetbe vettek egy brassói egyetemi oktatót befolyással üzérkedés gyanújával

Agerpres

Őrizetbe vettek pénteken egy brassói egyetemi oktatót befolyással üzérkedés és vesztegetés elfogadása gyanújával - tájékoztatott a belügyiminisztérium korrupcióellenes igazgatóságának (DGA) Brassó megyei irodája.
A közlemény szerint az ügyben előállítottak nyolc rendőrt és egy csendőrt is, akiket vesztegetéssel és befolyás vásárlásával gyanúsítanak, emellett további hat gyanúsított ellen zajlik vizsgálat.
A DGA Brassói megyei irodája közölte, hogy csütörtökön összesen húsz helyszínen tartottak házkutatást Bukarestben és tíz megyében (Fehér, Buzău, Dâmboviţa, Konstanca, Kovászna, Hargita, Prahova, Galac, Vrancea és Giurgiu) egy brassói magánegyetem vizsgáival/licencvizsgáival kapcsolatos korrupciós ügyben.
Az intézmény szerint alapos a gyanú arra, hogy 2023 és 2024 között a magán felsőoktatási intézmény több hallgatója közvetlenül vagy közvetve különböző pénzösszegeket és javakat adott egy tanárnak azért, hogy letegye a vizsgákat vagy a licencvizsgát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!