Kijelentés

2024.07.01. 10:50

Simion: mi csak azt kérjük, hogy Marcel Ciolacu és Rareş Bogdan ne hazudjanak többé

Fotó: Agerpres

Agerpres

George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke kijelentette ma, a kormányfő által kezdeményezett konzultáció előtt, hogy pártja a szabályos időpontban megtartott elnökválasztást tartotta volna kézenfekvőnek, de nem tehetnek ez ügyben semmit, mert a miniszterelnök "hazug".
"Az az érzésem, hogy Ciolacu úr túlságosan nagyra tartja magát, ahhoz képest, hogy egy hazug. Mi csak azt kérjük, hogy olyan egyének, mint Marcel Ciolacu és Rareş Bogdan ne hazudjanak többé" - nyilatkozta Simion.
"A választási folyamat elejétől a végéig romlott. A liberális urak lepaktálnak a PSD-vel. Az AUR számára az lett volna kézenfekvő, ha az idei választásokat a szabályos időpontban tartsák meg, de mit tehetek, ha a miniszterelnök hazug, és partnerei is hazugok?" - fogalmazott Simion.
Marcel Ciolacu kormányfő pénteken közölte, hogy konzultációt kezdeményez a többi párttal a választások időpontjáról, mert nem egy koalíció, hanem Románia kormányát vezeti, amelyet nem rendelhet alá pártérdekeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában