Baleset

2024.07.31. 09:05

Stabil az állapota a bukaresti Pantelimon park parkolójában vasárnap elgázolt kislánynak

Illusztráció

Agerpres

Stabil az állapota annak a kislánynak, akit vasárnap este elgázolt egy autó a bukaresti Pantelimon park parkolójában. A fővárosi Grigore Alexandrescu kórház sajtószóvivője, Raluca Alexandru azt nyilatkozta szerdán az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a kislányt még az intenzív osztályon kezelik, de öntudatánál van, önállóan lélegzik, stabil az állapota.
A baleset vasárnap este történt. A rendőrséget 19:30 körül értesítették, hogy a fővárosi Pantelimon park parkolójában egy autó elütött két gyermeket, majd a sofőr engedély nélkül elhagyta a helyszínt. Az egyik áldozat, egy 9 éves fiú a helyszínen életét vesztette, 7 éves húgát kórházba szállították.
A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosította és elfogta a tettest, akiről kiderült, hogy 17 éves és nincs jogosítványa. Az alkohol- és drogszonda egyaránt negatív eredményt mutatott. A fiatalt előbb őrizetbe vették, majd elrendelték az előzetes letartóztatását.
Azonosították és őrizetbe vették, majd 60 napra hatósági felügyelet alá helyezték a gépkocsi tulajdonosát is, egy 19 éves fiatalt, aki az autó jobb első ülésén ült a baleset idején. A törvényi előírások szerint aki egy jogosítvánnyal nem rendelkező másik személyre bízza a járművét, baleset esetén ugyanolyan büntetéssel sújtható, mint az a személy, aki a gépkocsit vezette - emlékeztetett korábbi közleményében a rendőrség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában