Károk

2024.07.22. 09:32

Tíz megyében és Bukarestben okoztak károkat a vasárnapi viharok

Illusztráció

Forrás: Facebook/IGSU

Agerpres

Körülbelül 20 fa kidőlt és több gépkocsi megrongálódott a vasárnap folyamán az ország 10 megyéjének 17 településén és a fővárosban tomboló viharokban - közölte vasárnap este az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).
A tájékoztatás szerint a tűzoltók öt elöntött házból és négy udvarból szivattyúzták ki a vizet, és 20 kidőlt fát kellett eltakarítaniuk, amelyekből hét személygépkocsikra esett.
A katasztrófavédelmi erők bevetésére Fehér, Argeş, Bákó, Buzău, Kolozs, Hunyad, Ilfov, Iaşi, Szatmár és Vrancea megye 17 településén, valamint Bukarestben volt szükség.
Az Argeş megye Nucşoara település területén egy erdei utat elmosott az áradás, két személygépkocsi pedig nem tudta folytatni útját. A kocsikban levő négy személynek meg kellett várnia, hogy a katasztrófavédelmi csapatok járhatóvá tegyék előttük az utat - számolt be az IGSU. A közleményben hozzáteszik, hogy a vasárnapi mostoha időjárás nem okozott személyi sérüléseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában