Veszély

2024.07.12. 09:00

Tűz pusztított egy szatmárnémeti kartonhulladék-tároló központban

Forrás: szatmar.ro

Agerpres

Hat tűzoltó egység dolgozik továbbra is a szatmárnémeti kartonhulladék-tároló központnál csütörtökön keletkezett tűz eloltásán – jelentette pénteken a Szamos katasztrófavédelmi felügyelőség. A tájékoztatás szerint 18 órája küzdenek a lángokkal, amelyeket mintegy 9000 négyzetméteres felületen sikerült eloltani, ebből mintegy 4000 négyzetmétert két csarnok belső tere tesz ki. Jelenleg hat egység dolgozik a helyszínen.

Csütörtökön négy tűzoltó rosszul lett a rendkívüli hőségben végzett megfeszített munka közben, őket kórházba szállították, állapotuk stabil. A Szatmár megyei tűzoltó egységeket Máramaros és Bihar megyei kollégáik segítették a munkában. A katasztrófavédelem a sűrű füst miatt csütörtökön figyelmeztető üzenetet küldött a RO-ALERT rendszeren a környék lakosságának.

A csütörtökön keletkezett tűzhöz több mint 60 katonai tűzoltót mozgósítottak, de önkéntes tűzoltóbrigádok segítségére is szükség volt. A Szamos katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a helyszínre körülbelül 20 tűzoltó- és rohamkocsit vezényeltek ki, és összesen 67 katonai tűzoltó küzdött a tűz eloltásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában