Értekezlet

2024.07.11. 11:55

Videókonferencia összehívását kérte a miniszterelnök a prefektusokkal a hétvégi hőségriasztás miatt

Fotó: gov.ro

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök a mai kormányülés elején utasította az egészségügyi és a belügyminisztérium képviselőit, hogy hívjanak össze távértekezletet a prefektusokkal és a helyi önkormányzatok képviselőivel a kánikulában foganatosítandó intézkedésekről.
A kormányfő emlékeztetett, hogy a hétvégén az ország nagy részén vörös jelzésű riasztás lesz érvényben a kánikula miatt, ezért meg kell hozni a szükséges intézkedéseket a lakosság védelme érdekében.
A meteorológusok előrejelzései szerint csütörtökön és pénteken sárga és narancssárga riasztás lesz érvényben a hőség miatt, szombatra és vasárnapra pedig vörös jelzésű riasztást is kiadtak. Ez a Körösvidéken, a Bánságban, Olténiában, Munténiában, Moldvában és Bukarestben érvényes, ezekben a térségekben fokozódik a hőség, a hőmérsékleti csúcsértékek 37 és 41 Celsius-fok között alakulnak, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Az éjszakák trópusiak maradnak, 20 fok körüli minimumokkal. Az ország többi részén narancssárga figyelmeztetés lesz érvényben a hétvégén. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában