Választások

2024.08.22. 17:27

Ciolacu: A romániaiak fogják eldönteni, ki lesz Románia elnöke és ki lesz a miniszterelnök

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök kijelentette csütörtökön Brüsszelben, hogy a romániai állampolgárok fogják eldönteni, ki lesz a következő államfő és a következő miniszterelnök.
Ciolacut arról kérdezték az újságírók a Románia uniós képviseletének székházában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy amennyiben a második fordulóba a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével, Nicolae Ciucával jut be, 'tandemben' haladnak majd ketten tovább, vagyis a megválasztott elnök a másik felet bízza meg kormányalakítással.
Ciolacu nemmel válaszolt. Kifejtette, a jobboldali kormány nyolc hónapos tevékenysége 'katasztrofális' következményekkel járt, amelyek korrigálásán a jelenlegi kormány még most is dolgozik; többek között 'szakmaiatlan' módon és 'titokban' dolgozták ki az országos helyreállítási tervet (PNRR). 'Azt hiszem, a romániaiak fogják eldönteni, ki lesz Románia elnöke és ki lesz a miniszterelnök' - mondta.
Hozzátette, senkivel nem kötött semmiféle megállapodást, és az államelnöki székbe való jelöltetése sem eldöntött tény még, ehhez ugyanis a Szociáldemokrata Párt küldöttjeinek szavazata szükséges a párt szombati kongresszusán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában