Köszöntés

2024.08.15. 09:58

Marcel Ciolacu: Köszönöm a tengerészek mindennapi erőfeszítéseit és kemény munkájukat

Forrás: Facebook/Marcel Ciolacu

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök köszönetet mondott a tengerészeknek csütörtökön a Facebook-oldalán a román tengerészet napja alkalmából. „Köszönöm (...) a mindennapi erőfeszítéseiket és kemény munkájukat. <> ezen a szent napon, augusztus 15-én, a tengerészek védőszentje, Nagyboldogasszony ünnepén” - írta bejegyzésében a kormányfő.
A román tengerészet napja alkalmából csütörtökön Konstancán, Mangalián, Brăilán, Galacon, Tulceám és Bukarestben is rendezvényeket szerveznek.

Nicolae Ciucă a román tengerészet napja alkalmából szervezett ünnepségen tartott beszédet Konstancán. A szenátusi elnök csütörtökön kijelentette, hogy Románia fokozott szövetséges katonai jelenlétet szorgalmaz a NATO keleti szárnyán. Emlékeztetett arra, hogy Konstancától kis távolságra 'már hallatszik a háború hangja'. Kijelentette, hogy Ukrajna nemcsak a területét védi, hanem a demokratikus értékek és a jogállamiság nevében is harcol az agresszor Oroszország ellen. 'Az ukrán terület illegális megszállása a Krímben kezdődött, és az egyik első helyszín, amelyet Oroszország elfoglalt, Szevasztopol kikötője volt. Ez mutatja, hogy mennyire fontosak a tengeri útvonalak, és mennyire fontos a védelmük' - jelentette ki.
Ciucă emlékeztetett arra is, hogy a Konstanca megyei Mihail Kogălniceanu településen épül Európa legnagyobb NATO katonai bázisa, mert az Észak-atlanti Szerződés Szervezete felismerte a Fekete-tenger stratégiai jelentőségét. 'Felelősséggel tartozunk országunknak és polgárainknak azért, hogy befektessünk a saját védelmünkbe és biztonságunkba. Folytatnunk kell a védelmi ipar fejlesztését is' - jegyezte meg. Beszéde végén a szenátus elnöke méltatta a tengerészek bátorságát. Szavai szerint ők a 'két lábbal a földön járó románok' közé tartoznak, még akkor is, ha 'folyton vízen tartózkodnak'.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában