Szavazás

2 órája

Ciucă: több mint valószínű, hogy a jelenlegi koalíció nem fog megmaradni a választások után

Fotó: Nicolae Ciucă/Facebook

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Nicolae Ciucă ma kijelentette: a dolgok jelenlegi állása szerint "több mint valószínű", hogy a mostani koalíció nem éli túl a választásokat.
A Realitatea.net-nek nyilatkozó politikus megerősítette, hogy tárgyalt korábban a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével, Marcel Ciolacuval arról a törvénymódosító tervezetről, amelyik lehetővé tenné Klaus Iohannis államfő indulását a PNL listáin a parlamenti választásokon.
A PNL elnöke reagált Ciolacunak arra a kedd esti Facebook-bejegyzésére is, amelyben a PSD elnöke cáfolta, hogy idén április 3-án tárgyalt a jogszabályjavaslatról hármasban Ciucával és az államfővel, mint ahogy ezt liberális források állították.
Ciucă leszögezte, hogy a találkozó dátuma nem is lehetett április 3-a, mert aznap Csehországban tartózkodott. "Most már nem akarok ezen lovagolni...Fontosabb problémáink is vannak. Azt várom el a miniszterelnöktől, hogy ismertesse a költségvetési hiány csökkentéséről és az uniós forrásfelhasználás hatékonyságának növeléséről szóló intézkedéseket" - jelentette ki.
Hozzátette, pártja számára az a fontos, hogy teljesítse a választóknak tett ígéreteit. "Ha nem értjük meg, hogy miként tudunk valóban az emberekért politizálni, akkor csak ülünk az asztalnál és vesztegetjük az időnket" - fogalmazott a PNL elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában