Program

3 órája

Deca: Egészséges életmódra biztató programokat kezdeményezett az elmúlt években a tanügyminisztérium

Illusztráció

Agerpres

Az utóbbi két évben az oktatási minisztérium több olyan programot kezdeményezett vagy terjesztett ki, amely az egészséges életmódra vezeti rá a tanulókat gyakorlati és elméleti síkon egyaránt - jelentette ki hétfőn Ligia Deca.
A tanügyminiszter a kormányfővel, az egészségügyi miniszterrel, a családügyi miniszterrel és az UNICEF romániai szervezetének képviselőjével vett részt egy gyermekegészségügyi szakkonferencián, amelyen többek között az egészségügyi nevelés újításait ismertette. Elmondta, hogy az egészségügyi tanácsadás és iránymutatás tantárgy az egészséges életmódra nevelés minden területét érinti, és Alexandru Rafila egészségügyi miniszter újabb témaköröket dolgozott ki. Deca hozzátette, nagy reményeket fűz az iskolaorvosi hálózat kibővítéséhez is, mert a családok elvárják az oktatási rendszertől, hogy szakemberek bevonásával tájékoztassa a gyerekeket a helyes táplálkozásról, a függőségek megelőzéséről, a sportolás fontosságáról.
Deca üdvözölte a civil szervezetek szerepvállalását ezekben a tevékenységekben, kiemelve az UNICEF romániai szervezetét, amely jelentős mértékben hozzájárul a gyerekek felzárkóztatását és esélyegyenlőségét szolgáló oktatási programokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában