Figyelmeztetés

2024.09.15. 12:56

Első-, másod- és harmadfokú árvízvédelmi készültség van hétfőig 13 vízgyűjtő területen

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) vasárnap több, hétfő estig érvényes vörös, narancssárga és sárga kódú figyelmeztetést adott ki árvizekre vagy gyors vízszintemelkedésre 13 vízgyűjtő területen lévő folyókra.

Forrás: Pixabay

Agerpres

Harmadfokú (vörös) árvízvédelmi készültség van hétfő délig a Bârlad (Vaslui, Iaşi és Galac megye), a Szeret (Galac megye), a Prut (Vaslui és Galac megye) vízgyűjtő területein.

Másodfokú (narancssárga) árvízvédelmi készültség van hétfő 18 óráig a Bârlad (Vaslui, Iaşi és Galac megye), a Szeret (Galac megye), a Prut (Botoşani, Iaşi,Vaslui és Galac megye) és a Jijia (Botoşani és Iaşi) vízgyűjtő területein.

Elsőfokú (sárga) árvízvédelmi készültség van a hétfőről keddre virradó éjjel 24 óráig az Ó-Béga és a Béga folyó (Temes és Arad megye), a Temes (Krassó-Szörény és Temes megye), a Berzava, Moraviţa (Krassó-Szörény és Temes megye), a Karas és a Néra (Krassó-Szörény) a, Suceava (Suceava megye), a Moldova (Suceava és Neamţ megye), a Beszterce (Suceava, Hargita, Neamţ és Bákó), a Bârlad (Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bákó, Galac és Vrancea megye), a Szeret (Galac megye), a Prut (Botoşani, Iaşi, Vaslui és Galac megye), a Jijia (Botoşani és Iaşi megye), valamint a Tulcea megyei és Konstanca megye északi felében lévő folyóvizek vízgyűjtő területeire.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában