ISU

2024.09.08. 14:07

Máramaros megyei tűz: az utolsó tűzfészkek felszámolásán dolgoznak a tűzoltók

Forrás: ISU

Agerpres

Az utolsó tűzfészkek felszámolásán dolgoznak a tűzoltók Máramaros megyében, ahol szombaton egy elszabadult vegetációtűz több mint 500 hektáros területen terjedt el.
Az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség vasárnapi tájékoztatása szerint a tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a lángok megfékezésén. Reggelre ezeket sikerült eloltani, és a megelőző jelleggel kilakoltatott személyek visszatérhettek az otthonaikba.
A vegetációtűz a Hagymáslápos (Lăpuşel), Koltó (Coltău) és Erdőaranyos (Arieşu de Pădure) közötti egyik legelőn keletkezett, és mintegy 550 hektáros területen terjedt el. Hat gazdasági melléképületet és egy csarnokot érintett a tűz.
A Máramaros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Oana Alexa Gonczi szerint a tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek húsz lakóházra, egy termelési csarnokra, egy szállodára és egy üzemanyag-töltőállomásra.
Az oltásban több mint 290 tűzoltó vett részt, a helyi katonai tűzoltóknak Szatmár, Szilágy, Beszterce-Naszód, Kolozs és Bihar megyei munkatársaik, a környékbeli önkéntes tűzoltók, rendőrök, csendőrök, erdészeti dolgozók, a helyi és megyei hatóságok képviselői és magáncégek is segítettek. Emellett a védelmi minisztérium két Spartan repülőgépét is bevetették. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában