Közlemény

2024.09.17. 14:47

Tîlvăr: Románia számára továbbra is prioritás a fekete-tengeri térség biztonságának szavatolása

Fotó: Agerpres

Agerpres

Románia számára továbbra is prioritás a fekete-tengeri térség biztonságának szavatolása, különösen Oroszország Ukrajna elleni háborújának kontextusában - jelentette ki a Giles Matthew Portman bukaresti brit nagykövettel tartott keddi találkozóján Angel Tîlvăr.
A védelmi tárca közleménye szerint a védelmi miniszter főként a fekete-tengeri térség biztonságáról, a román-brit stratégiai partnerség védelmi összetevőjéről és a NATO-n belüli együttműködésről tárgyalt a diplomatával. A megbeszélésen szóba került az Ukrajnának nyújtott támogatás is azoknak az együttműködési formáknak a keretében, amelyeknek mindkét ország részese.
A NATO-n belüli együttműködés kapcsán a felek hangsúlyozták, hogy folytatni kell a washingtoni csúcstalálkozón hozott határozatok végrehajtását. A katonai együttműködésről elhangzott, hogy az erről szóló megállapodás jogi kerete frissítésre szorul - olvasható a minisztérium beszámolójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában