CFR

3 órája

Az elmúlt tíz évben 90 személyt ért áramütés az ország vasúti pályáin

Archív felvétel

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

A Román Vasúttársaság (CFR) kedden közzétett adatai szerint az elmúlt tíz évben 90 személyt ért áramütés az ország vasúti pályáin.
A vállalat közölte, hogy az áldozatok között sok a fiatal, akik figyelmen kívül hagyták a veszélyre figyelmeztető jelzéseket, és súlyosan megsérültek vagy életüket vesztették, miközben vasúti kocsikon vagy vasúti hidakon akartak szelfit készíteni.
A CFR emlékeztetett, hogy illetékteleneknek szigorúan tilos belépni a vasúti infrastruktúra biztonsági zónájába, azaz a sínektől számított 20 méteres sávba a vágány két oldalán.
Emellett a villamosított vasúti pálya területén szigorúan tilos a felsővezeték 1,5 méteres körzetében tartózkodni, mert a 27 ezer voltos hálózati feszültség egy elektromos mezőt hoz létre. 'Egyfajta villámhárítóvá válik az a személy, aki a vagonra vagy mozdonyra felkapaszkodva megközelíti a vezetéket' - magyarázta a vállalat.
A CFR emlékeztetett arra is, hogy a vasúti infrastruktúra biztonsági zónáiban, a balesetveszélyes területeken, a felsővezetékek oszlopain és a közelükben található vasúti szerkezeteken elhelyezett plakátok figyelmeztetnek az áramütés veszélyére és a tiltják a felsővezeték elemeinek megérintését.
'Ismételten felhívjuk az emberek, de különösen a fiatalok figyelmét arra, hogy tilos és veszélyes felmászni a vasúti kocsikra, megérinteni az elektromos vezetékeket, a síneket vagy bármilyen elektromos berendezést' - olvasható a vállalat közleményében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában