Bejelentés

2 órája

Az USR bizalmatlanság indítványt fog benyújtani a Ciolacu-kormány ellen

Fotó: USR/Facebook

Agerpres

Elena Lasconi, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke ma bejelentette, hogy párttársaival egy bizalmatlansági indítvány benyújtásán dolgozik, és arra biztatta Nicolae Ciucă liberális elnököt, hogy írja alá az indítványt.
"Több ezer katonát ismertem, jártam az afganisztáni hadszíntéren, és büszke vagyok a katonáinkra. Képzettek és bátrak. Nicolae Ciucă úr politikus, és ő akar lenni az első katona, aki az országot vezeti. Lássuk, mennyire bátor, Ciucă úr! Úton vagyok a parlamentbe, hogy kollégáimmal együtt dolgozzak a bizalmatlansági indítványon, hogy megbuktassuk a Ciolacu által vezetett kormányt. (...) Írja alá az USR bizalmatlansági indítványát!" - üzente a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökének Lasconi a Facebook-bejegyzésében.
Hozzátette: ha a liberálisok nem írják alá az indítványt, rájuk lehet sütni, hogy képmutatók, hazugok, akiket ráadásul hiába vernek át, mert akkor is kormányon maradnak a pénz és privilégiumok miatt.
Nicolae Ciucă hétfő este kijelentette, hogy a liberálisok megszakították a politikai párbeszédet a Szociáldemokrata Párttal (PSD), de továbbra is kormányon maradnak "őrködni demokrácia és a szabadság fölött".
A B1 Tv-nek nyilatkozó politikus kifejtette: a választásokig hátralévő hetekben a PNL gondoskodni akar arról, hogy a PNL nem nyúl hozzá az egységes adókulcshoz, nem avatkozik be az igazságszolgáltatásba és nem osztogatja preferenciálisan a költségvetési pénzeket. Ciucă közölte azt is, hogy a PNL kijelölt egy csoportot a kormányzattal kapcsolatos problémák megoldására. Ennek tagja a liberális miniszterelnök-helyettes, a párt főtitkára és az összes liberális miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában