Stagnálás

5 órája

Burduja: a gáz- és villamosenergia-árak idén télen nem lesznek magasabbak a tavalyi télhez képest

Fotó: LCV

Agerpres

A gáz- és villamosenergia-árak idén télen nem lesznek magasabbak a tavalyi év azonos időszakához képest, mivel az energiaár-sapka 2025. április elsejéig érvényes - közölte ma egy konferencián Sebastian Burduja.
Az energiaügyi miniszter emlékeztetett a parlament épületében tartott Energetikai Fórumon, hogy a gáz és az elektromos energia ára olyan tényezőktől függ, amelyek nem Románia hatáskörébe tartoznak: a közel-keleti helyzettől, az ukrajnai helyzettől, Ukrajna arra vonatkozó döntésétől, hogy folytatja-e az orosz gáz tranzitját. Tekintettel ezekre a rendkívüli körülményekre, április elsejéig hatályban van az energiaár-sapka, amely idén télen is ki fogja fejteni hatását - ígérte a miniszter.
Mint mondta, a háztartási fogyasztók számára 0,31 lej/kilowattóra a gáz árának felső határa, az áramért pedig a fogyasztás mértékétől függően kell fizetniük: 0,68 lejt kilowattóránként havi 100 kilowattóránál kisebb összfogyasztás esetén, és 1,3 lejt kilowattóránként 300 kilowattóránál nagyobb havi fogyasztás esetén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában