Gazdaság

5 órája

Ciolacu: A gazdaság újraiparosítása a biztos út Románia fejlődéséhez

Agerpres

A gazdaság újraiparosítása a biztos út Románia fejlődéséhez, a kormány pedig egy stratégiai gazdaságfejlesztési programcsomag elindítására készül - jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu
A miniszterelnök Kathleen Kavalec amerikai nagykövet társaságában a Mondelez élelmiszeripari gyárat látogatta meg az Ilfov megyei Clinceni községben.
Ciolacu elmondta, hogy a kormány egymilliárd eurós értékű programot indít a nagyipar támogatására. Emellett elfogadni készül a stratégiai feldolgozóipari beruházásokat támogató intézkedéscsomagot. Ennek a költségvetése 500 millió euró. Az összegből adókedvezményben részesülnek majd a 150 millió eurónál nagyobb értékű beruházások - sorolta a miniszterelnök, aki szerint a clinceni-i gyár beindítása is azt bizonyítja, hogy a gazdaság újraiparosítása a biztos út Románia fejlődéséhez.
Ciolacu úgy vélekedett, hogy a Mondelezhez hasonló tőkeerős külföldi befektetők tapasztalatait felhasználva a Clinceni-ben működő sikeres üzleti modellt más stratégiai területeken is alkalmazni lehet. 'A kohászatot, az acélgyártást és a vegyipari vállalatokat is újjáéleszthetjük' - jelentette ki.
A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a Mondelez újabb 30 millió eurós befektetése megerősíti a derűlátását a román gazdaság jövőjével kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában