Csatlakozás

9 órája

Ciolacu: Románia még ebben az évben a szárazföldi közlekedésben is csatlakozni fog a schengeni övezethez

Illusztráció

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Marcel Ciolacu kormányfő egy szerda esti sajtóeseményen kijelentette, hogy Románia év végéig a szárazföldi közlekedésben is csatlakozni fog a schengeni övezethez.
A miniszterelnököt azzal kapcsolatban kérdezték az újságírók, hogy a Bel- és Igazságügyi Tanács csütörtöki ülésének napirendjén az előzetes információk szerint nem szerepel Románia teljes körű schengeni csatlakozása.
Ciolacu azt válaszolta, hogy ez a téma igenis szerepel az uniós testület ülésének napirendjén, de nem lesz szavazás róla. Ezt azzal magyarázta, hogy Ausztriában nemrégiben zajlottak le a parlamenti választások, és kicsi a valószínűsége, hogy Bécs változtatott az eddigi álláspontján. Változást ezen a téren szerinte az új osztrák kormány megalakulása hozhat.
'Meglátjuk, hogy milyen kormánytöbbség alakul ki a bécsi parlamentben. A Bel- és Igazságügyi Tanácsnak december 11-13. között lesz még egy ülése, és remélem, hogy addigra sokkal tisztábban látunk majd' - jelentette ki a kormányfő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában