Hargita megye

3 órája

Csökkenőben van a medvék lakott területekről való elűzésére irányuló csendőri beavatkozások száma

Illusztráció

Agerpres

Csökkenőben van Hargita megyében a medvék lakott területekről való elűzésére irányuló csendőri beavatkozások száma - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a megyei csendőrség vezetője.
Dan Iamandi szerint szeptemberben 45 lakossági hívás érkezett az 112-es sürgősségi számra, amelyekben településeken feltűnő medvéket jelentettek.
A csendőrök 12 esetben találták a nagyvadakat a jelzett helyen, és visszaűzték őket az erdőbe.
A bevetések száma csökkent augusztushoz képest, amikor 68 alkalommal kérte a lakosság a csendőrök közbelépését, de tavaly szeptemberhez képest is, amikor 81 hívást regisztráltak.
A statisztikai adatok szerint év elejéről 366-szor riasztották medvék miatt a csendőröket Hargita megyében. Minden esetben egy járőrcsapatot küldtek a helyszínre, amely egy ideig a helyszínen maradt, hogy megbizonyosodjon a veszély elmúltáról.
A Hargita megyei csendőrfelügyelőség vezetője szerint az emberek megértették, hogy veszélynek teszik ki magukat, emiatt az utóbbi időben már nem volt olyan helyzet, hogy a nagyvad jelenlétére figyelmeztető Ro-Alert üzenet nyomán az emberek az adott helyre mentek medvét nézni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában