RetuRO

3 órája

Fechet: A napokban meghaladta a kétmilliárdot a betétdíjas visszaváltási rendszer keretében begyűjtött italcsomagolások száma

Agerpres

Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter kedden bejelentette, hogy a napokban meghaladta a kétmilliárdot a betétdíjas visszaváltási rendszer keretében begyűjtött italcsomagolások száma.
A tárcavezető a Prahova megyei Ariceştii Rahtivani községben létrehozott új italcsomagolás-gyűjtő és -feldolgozó központ avatóünnepségén mondott beszédet.
Emlékeztetett arra, hogy ez a már a hetedik ilyen létesítmény az országban. 'Ma már elmondhatjuk, hogy kétmilliárd PET- és üvegpalack vagy alumíniumdoboz nem az útszélekre, erdőkbe, nem a hulladéklerakókba került, hanem oda, ahová eredetileg is kellett volna - az újrahasznosító üzemekbe, ahol további munkahelyeket teremtenek' - jelentette ki a miniszter.
Fechet elmondta, hogy augusztusban 'látványosan', 78 százalékra nőtt az italcsomagolások begyűjtési aránya, és meggyőződése, hogy ez az arány szeptemberben is meghaladta a 70 százalékot.
Arra a kérdésre, hogy mikortól lehet majd begyűjteni más típusú csomagolásokat is, a miniszter kijelentette, hogy egyelőre a jelenlegi visszaváltási rendszert szeretné a kormány 100 százalékban működőképessé tenni. Emlékeztetett arra, hogy egyes országokban már tesztelik például a tetra pak csomagolások újrahasznosítását.
A RetuRO vállalat legkorszerűbb technológiákkal felszerelt új italcsomagolás-gyűjtő és -feldolgozó központját az Eli Park ipari parkban nyitották meg. A létesítményben évente több mint 820 millió italcsomagolást szortíroznak és dolgoznak fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában