Közlemény

2 órája

Ingyenes pszichológiai tanácsadás a gyászoló szülőknek

Illusztráció

BN-összeállítás

Ingyenes pszichológiai tanácsadáson vehetnek részt tíz alkalommal azok a szülők, akiknek gyermeke a terhesség alatt, születéskor vagy 18 éves kora előtt hunyt el. Az érzelmi feldolgozást elősegítő intézkedésről a kormány döntött, és arról is, hogy október 15-ét az elhunyt gyermekek országos emléknapjává nyilvánítja. „A pszichológiai tanácsadást szakképesített pszichológusok biztosítják. Minden olyan személynek, aki ilyen traumán megy keresztül speciális támogatásra van szüksége, és fontosnak tartom, hogy tudja és érezze, nincs egyedül” – mondta Simona Bucura-Oprescu munkaügyi és társadalmi szolidaritási miniszter.
A pszichológiai tanácsadás a háziorvos javaslata és az első ülésen a terapeuta által készített értékelő jelentés alapján történik. Mindkét szülő igényelheti a tanácsadást, egyénileg és együtt is. Az ülések ellenértékének elszámolását a pszichológus kell kérvényezze a megyei kifizetési ügynökségektől (AJPIS) 30 munkanapon belül. A program éves költségvetését 6 millió lejre becsüli a munkaügyi minisztérium: a tanácsadás egy alkalma átlagosan 150 lejbe kerül, évente átlagosan 1900 csecsemő- és gyermekhalált vesznek nyilvántartásba, ami 3800 szülőt érint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában