Védelmi minisztérium

7 órája

Két azonosítatlan légi célpontot érzékeltek a radarok Tulcea térségében

Agerpres

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a hadsereg radarrendszere két azonosítatlan légi célpontot érzékelt a román-ukrán határ közelében a szerda esti órákban Románia légterében.
Az első célpontot 20 óra 45 perc körül észlelték a radarok a Tulcea megyei Chilia Veche település térségében. Riasztották a légtérvédelmi járőrszolgálatot, amelynek két F-16-os harci gépe szállt fel a Borcea légitámaszpontról. Emellett a katasztrófavédelmi felügyelőség Ro-Alert üzenetben figyelmeztette Tulcea megye lakosságát a becsapódás veszélyére.
Az azonosítatlan célpontot a megyeszékhelytől 12 kilométerre északkeletre érzékelték utoljára a radarok 21 óra körül, utána eltűnt a műszerek képernyőjéről.
A védelmi minisztérium közleménye szerint 21 óra 20 perc körül a radarok egy újabb azonosítatlan légi célpontot érzékeltek Románia légterében a Razim tótól két kilométerre északkeletre. Ez a Konstanca megyei Mihai Viteazu település felé haladt, és 21 óra 40 perc körül észlelték utoljára Tulceától kilenc kilométerre északnyugatra.
A minisztérium közölte azt is, hogy a két vadászgép egyikének sem sikerült 'vizuális kontaktust' teremtenie a radarok által észlelt célpontokkal. A légiriadót 22 óra 16 perckor lefújták.
A védelmi tárca szerint az eddigi adatok alapján nem valószínűsíthető 'egy becsapódási zóna létezése', de a hatóságok csütörtök reggel átfésülik az érintett térségeket.
Szeptember végéig 11 alkalommal csapódtak be Románia területére az ukrán kikötői infrastruktúrát támadó orosz drónok maradványai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában