Felmérés

1 órája

Kiderült, kiket tartanak a választók a legfelkészültebb államelnök-jelölteknek

Forrás: presidency.ro

Agerpres

A jelöltek közül Mircea Geoanát, Marcel Ciolacut, George Simiont és Elena Lasconit tartják a választók a legfelkészültebbnek az államelnöki tisztég betöltésére – derül ki az INSCOP Research felmérésének pénteken közölt eredményeiből.

Arra a kérdésre, hogy kit tartanak a legfelkészültebb jelöltnek, a válaszadók 20,4 százaléka Mircea Geoanát (független), 18,1 százaléka Marcel Ciolacut (PSD), 14,9 százaléka George Simiont (AUR), 8,4 százaléka pedig Elena Lasconit (USR) jelölte meg. További sorrend: Nicolae Ciucă (PNL) 6, Cristian Diaconescu (független) 5,8, Ludovic Orban (FD és PMP) 2,3, Kelemen Hunor (RMDSZ) 2,1, Cristian Terheş (PNCR) 1,6, Ana Birchall (független) 0,8 százalék.

A megkérdezettek 8,5 százaléka nem tudott véleményt nyilvánítani a jelöltek felkészültségéről, 8,1 százalék pedig egyik jelöltet sem tartja felkészültnek a posztra.

Másfelől arra a kérdésre, hogy kit tartanak a legfelkészületlenebb jelöltnek, a válaszadók 19,9 százaléka George Simiont, 13,1 százaléka Elena Lasconit, 12,8 százaléka Marcel Ciolacut, 10,5 százaléka Nicolae Ciucát jelölte meg. További sorrend: Ludovic Orban 6,8, Kelemen Hunor 5,2, Mircea Geoană 4,6, Ana Birchall 3,6, Cristian Terheş 3,5 és Cristian Diaconescu 2 százalék. A megkérdezettek 13,3 százaléka nem tudott véleményt nyilvánítani a jelöltek felkészületlenségéről, 0,8 százalék pedig egyik jelöltet sem tartja felkészületlennek az elnöki tisztségre.

A telefonos felmérés a Libertatea megbízásából készült október 11–18. között 1106 fős mintán, 2,95 százalékos hibahatárral.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában