Segítség

4 órája

Megérkeztek Bukarestbe kórházi ellátásra az első gyermekek a Gázai övezetből

Forrás: Facebook/Guvernul României

Agerpres

Nyolc gyermek érkezett a Gázai-övezetből családjával együtt Bukarestbe, hogy kórházi ellátásban részesüljön, míg családtagjaikat a fővárosi szociális gondozási hivatal helyezi el - tájékoztatott hétfő este a kormány. A kabinet közleménye szerint Marcel Ciolacu kormányfő találkozott ezekkel a gyerekekkel.
'A konfliktusövezetben élő gyermekeknek és a civil lakosságnak szolidaritásra és empátiára van szüksége ahhoz, hogy a háború tragédiáit leküzdjék. A konfliktus első napjai óta Románia támogatást nyújt a civil lakosságnak, és ma megérkeztek Bukarestbe az első Gázai övezetből érkező gyermekek, akiket romániai kórházakban fognak orvosi ellátásban részesíteni. Támogatási erőfeszítéseinket diplomáciai lépések kísérik a biztonság helyreállítása, a tűzszüneti megállapodás megkötése és a túszok szabadon bocsátása érdekében' - idézte a közlemény Marcel Ciolacut.
A gyermekek és családtagjaik a védelmi tárca egyik repülőgépével érkeztek meg Romániába - közölte még a kormány. A kabinet emlékeztetett, hogy Románia ezt a támogatást az Egészségügyi Világszervezetnek az európai polgári védelmi mechanizmuson keresztül benyújtott nemzetközi segítségnyújtási kérelme alapján nyújtja.

Forrás:  Facebook/Guvernul României

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában