Hideg reggelek

2 órája

Mínusz 7,6 Celsius-fokot mértek péntek reggel Csíkszeredában

Illusztráció

Agerpres

Mínusz 7,6 Celsius-fokot mértek péntek reggel Csíkszeredában, itt volt a leghidegebb az országban. A nagyszebeni regionális meteorológiai központ meteorológusa, Ovidiu Câmpean szerint a mínusz 7,6 fokot reggel 6 és 7 óra között mérték, és egy hideg légtömeg, valamint egy anticiklon idézte elő. Hargita megye más településein is hideg volt péntek reggel: Maroshévízen mínusz 5,3, Gyergyóalfaluban mínusz 4,9, Székelyudvarhelyen mínusz 1,8 Celsius-fokot mutattak a hőmérők. A Bucsin-tetőn a hőmérsékleti inverzió miatt magasabb hőmérsékletet, mínusz 1,9 Celsius-fokot mértek.

A szakember azt is elmondta, hogy ezek a hőmérsékleti értékek alacsonyabbak a sokévi átlagnál, de nem szokatlanok Hargita megyében. A legalacsonyabb október 18-i hőmérsékletet 1988-ban mérték Csíkszeredában, akkor mínusz 11 fok volt a városban. A meteorológus szerint a következő napokban némi felmelegedés várható, de a reggelek továbbra is hűvösek maradnak. "Szép ősz lesz, hideg reggelekkel" - fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában