Tájékoztató

3 órája

Rareş Bogdan: Politikai szempontból már nem létezik a koalíció, csak kormányzati és technikai szinten

Illusztráció

Agerpres

Rareş Bogdan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke csütörtökön azt nyilatkozta, hogy politikai szempontból már nincs koalíció, az csak 'kormányzati' és 'technikai' szinten működik.
Rareş Bogdan a PNL székházában tartott sajtótájékoztatón kijelentette, sem ő, sem Nicolae Ciucă pártelnök vagy Dan Motreanu és George Flutur első alelnöktársai nem vesznek részt többé a kormánykoalíció ülésein, bármi is legyen azok témája. A párt csúcsvezetőségéből Lucian Bode, a párt főtitkára kapta a megbízást, hogy a kormányzáshoz szükséges feladatokat ellátó munkacsoportokat koordinálja. A PNL tehát a kormányzásból nem vonja ki magát, de politikai tárgyalásokat nem folytat már a Szociáldemokrata Párttal (PSD). 'Politikai szempontból már nem létezik a koalíció, csak kormányzati és technikai szinten' - fogalmazott.
Hozzátette, a telefonhívásra ugyan válaszolna, ha a PSD vezetőinek egyike felhívná, de ezen a beszélgetésen azt is közölné, hogy a PNL vezetői nem óhajtanak politikai tárgyalást folytatni a PSD-vel, és a választásokig már nem fognak politikai döntések születni a koalícióban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában