Elnökválasztás

7 órája

Simion szerint megfelelő részvételi aránnyal már az első fordulóban le tudja győzni Ciolacut

Fotó: Agerpres

Agerpres

George Simion, a Romános Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnökjelöltje kijelentette vasárnap Konstancán, hogy ha az emberek elmennek szavazni november 24-én, akkor "Ciolacut már az első fordulóban legyőzik, nem csak a másodikban".
"Nagy-nagy titok, hogy a PSD-t és az AUR-t akarják a második fordulóba. Én már két éve mondom: tudják, mi a különbség 2000-hez képest? Hogy ezúttal nem Iliescu fog győzni. Naponta látom, hogy elegendő szavazatunk van és elegendő támogatásunk a románok részéről. Nem szabad bedőlnünk a szekus propagandának, és ha a románok november 24-én elmennek szavazni, már az első fordulóban legyőzzük Ciolacut, nem csak a másodikban" - mondta Simion.
Kijelentette, soha nem fog szövetségre lépni a Szociáldemokrata Párttal (PSD), amelyet "kiskirályok" alkotnak, de a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) sem, legalábbis addig, amíg le nem váltja jelenlegi vezetőségét.
Simion azt mondta, szerencsésnek érzi magát, mert ellenfelei "nagyon gyengék", "szolgalelkűek", "lusták" és "gyávák".
Hozzátette, azért kell rá és az AUR-ra szavazni, hogy az ország megszabaduljon a PSD-től, "Iliescu gyermekeitől".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában