Győzelem

2024.09.26. 17:44

A szünetig tartotta a lépést a nagyváradiakkal a CSA Steaua

A Nagyváradi VSK U fölényes győzelemmel kezdte a férfi kosárlabda Nemzeti Liga új idényét.

Fotó: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A bukarestiek elleni szerda esti mérkőzés eleje rendkívül kiegyensúlyozott volt, a friss feljutó Steaua játékosai meglepően eredményes kosárlabdát mutattak be az Arénában. A tapasztalt Andrei Mandache mellett 4 amerikai játékost nevezett a kezdőcsapatba a vendégek vezetőedzője, Ciprian Enache, Gordon és Hicks játékára pedig nem volt ellenszere az első két negyedben a hazaiaknak. A VSK U által megnyert első negyed után a Steaua a második játékrészben csökkentette a különbséget, a félidőben 39–36-ot mutatott az eredményjelző. 

A játék képe teljesen megváltozott a fordulás után, a Vörös Oroszlánok ellenállhatatlanul játszottak, és maradéktalanul kiszolgálták a kilátogató 1500 nézőt. A Steaua közel 5 percig nem szerzett pontot ebben a periódusban, a harmadik negyed végére így eldőltek a lényegi kérdések, a váradiak 67–45-ös előnyből kezdhették a végjátékot. Erre még tettek egy lapáttal a Vörös Oroszlánok, amikor a negyedik negyed első 90 másodpercében egy 7–0-s sorozattal végleg térdre kényszerítették a katonacsapatot. A mérkőzés 94–65-re végződött, Kris Richard volt a találkozó legjobbja 22 ponttal, 4 aszsziszttal és 2 labdaszerzéssel. A litván Tarolis 17 pontot és 5 lepattanót szerzett, Petrilevicius 12, Pridgett pedig 11 pontot tett hozzá az idény első bajnoki sikeréhez. A vendégek legjobb játékosa Andrei Mandache volt 13 ponttal és 5 lepattanóval. A 2. fordulóban a VSK U idegenben, a bajnok Kolozsvári U-BT pályáján lép pályára szeptember 29-én, vasárnap 19 órától.

Még nem állt össze a csapat 

Nem koncentráltunk eléggé az elején. A győzelem nem magától jön, hanem kemény munkával, erőfeszítéssel és verejtékkel. A Steaua az első félidőben szinte minden szituációban megbüntetett minket ezért a hozzáállásunkért. A 3. negyedre sikerült rendezni a sorokat, főleg a védekezésben, emiatt a dolgok alapvetően megváltoztak. Örülök a győzelemnek, végül is ez számít. Egyelőre túlságosan is az egyéni akciókra hagyatkozunk, szeretném, ha jobban működne a csapatjátékunk” – nyilatkozta Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője. A szakember az antalyai kosárlabda Bajnokok Ligája-torna PAOK Szaloniki elleni mérkőzését is elemezte: „Bármelyik csapat nyerhetett volna. Közel álltunk a győzelemhez a görögök ellen, de a 4. negyedben, a zártabb védekezésük miatt ott is túl sokat egyénieskedtünk. Emellett volt néhány bírói döntés ellenünk, ami számított. Mindegy már, nem szeretnék ezzel foglalkozni, fontosabb a kolozsvári meccs, nyerni szeretnénk vasárnap.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Bukaresti CSA Steaua 94–67 (23–17, 16–19, 28–9, 27–22). 

Nagyvárad Aréna, 1500 néző.

VSK U: K. Richard 22, Tarolis 17, Williams 9, Pridgett 11, B. Brown 9, Young 4, Török 2, Petrilevicius 12, Năstruţ, Nicolescu 6, Mureşan 2, Schmidt. Vezetőedző: Cristian Achim.

Steaua: Andrews 4, Hicks 8, Mandache 13, Brown Soares 10, Gordon 10, Wiley 10, Mandisodza 3, Stan 2, Blaj Voinescu, Vann 7. Vezetőedző: Ciprian Enache. Vezette: Bogdan Podar, Narcis Dan és Bukuresti László. Szövetségi megfigyelő: Kővágó Lajos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!