II. Liga

2 órája

Senkinek sem jó döntetlen a Bodolában

A Nagyváradi Bihar FC és a Krajovai 1948 FCU 1–1-es döntetlenre végzett hétfőn, a II. Liga 9. fordulójában.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila / Szakács Dávid

A 16 órai kezdés ellenére szépszámú közönség látogatott ki hétfő délután a Bodola Gyula Stadionba, hogy megtekintse a Bihar FC – Krajovai FCU párharcát. Az oltyán alakulat tavaly esett ki az élvonalból, és eddigi szereplése csalódást keltő, 12 ponttal mindössze a 13. helyen állt a forduló előtt Marius Croitoru csapata annak ellenére, hogy a legjobb játékosait nem eresztette szélnek az FCU. A találkozó elején rögtön előnybe kerültek a vendégek, a 2. percben Răduț jobboldali szabadrúgását követően Bounaas elé került a labda, aki az ötösről a hosszú sarokba továbbította a játékszert (0–1). Percekkel később érkezett a váradiak válasza, Filip 18 méterről lövésre szánta el magát, de a labda a jobb kapufán csattant, majd vágódott vissza a mezőnybe. A 28. percben kiegyenlített a Bihar FC, miután Moga a vendég 16-osba való betörése után kilőtte Sandu kapujának jobb alsó sarkát (1–1). Két perccel később újból közel volt a vezetés megszerzéséhez a Krajova, de Ibrahim szabadrúgását Accinelli a kapufára tolta. 

A térfélcserét követően a nagyváradiak előtt adódott az első gólszerzési lehetőség, ám Cucu beadására érkező Almanza csukafejese centikkel kerülte el a kaput. A 66. percben a Krajova előtt adódott helyzet, Mario Ilie löketét azonban Accinelli szögletre ütötte ki. Ezt követően kissé leült a játék, Gustavo Aragolaza, a Bihar FC technikai igazgatója a tavalyi gólkirály Sergiu Jurj és Gîdea csatasorba állításával igyekezett életet lehelni a támadójátékba. A hajrában a nagyobb helyzetek a vendégek előtt adódtak, a 88. percben egy szöglet utáni visszapörgetett labda Camarát teljesen egyedül találta az üres kapuval, de a hátvéd négy méterről is fölé tudta vágni a labdát. A hosszabbításban, amikor már a vendégszurkolók Marius Croitoru vezetőedző távozását követelték Abbey lódult meg a bal szélen, beadásáról csak centikkel maradt le Meijer. A végeredmény 1–1, a piros-kékek így 11 ponttal a 14. helyen állnak a pontvadászatban.

A válogatott-szünet alatt a másodosztályban sem rendeznek mérkőzéseket, a Bihar FC a Szuperliga éllovása, a Kolozsvári Universitatea otthonában játszik felkészülési meccset szombaton 12 órától. A másodosztály következő fordulójában, október 20-án, vasárnap 11.30-tól a listavezető FK Csíkszereda látogat Nagyváradra.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi Bihar FC – Krajovai 1948 FCU 1–1 (1–1). Moga (28.), ill. Bounaas (2.)

Bodola Gyula Stadion, 3500 néző.

Bihar FC: Accinelli – Cucu, Gal, Giafer, C. Jurj, Filip, Farcaș, Almanza (Curescu, 77.), Stahl (Gîdea, 67.), Moga (Nica, 77.), Chirițoiu (S. Jurj, 67.). Technikai igazgató: Gustavo Aragolaza.

Krajova: Sandu – Camara, Lumbu, Padula, Negru, Bounaas (Ghindoveanu, 83.), Pop (Achim, 58.), Răduț (Dragu, 77.), Moraru (Ilie, 58.), Abbey, Ibrahim (Miejer, 83.). Vezetőedző: Marius Croitoru.

Játékvezető: Mihail Lăstun (Râmnicu Vâlcea) – Claudiu Şchiopeţ (Brassó), Ioan Humiţa (Örményes).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!