Maros megye

2024.08.27. 12:08

Fizikai összetűzésbe került Maroshévíz megválasztott polgármestere és a város főépítésze

Illusztráció

Agerpres

Kéztöréssel került kórházba kedden Maroshévíz (Topliţa) megválasztott polgármestere, Sebastian Buzilă, miután fizikai összetűzésbe került a város főépítészével.
Sebastian Buzilă, aki jelenleg még városi tanácsos a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben, azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a főépítész a polgármesteri hivatal szervezeti struktúrájának átalakítása miatt támadt rá, az átalakítás ugyanis feleségét is megfosztaná funkciójától.
Buzilă beszámolója szerint a városi tanács egy korábbi ülésén módosítottak a hivatal szervezeti struktúráján oly módon, hogy több osztályvezetői állást megszüntettek. Ezek között volt a humánerőforrás-osztály vezetői állása is, amelyet a főépítész felesége foglalt el. 'A humánerőforrás-osztály főnöknőjének férje, aki főépítész Maroshévíz polgármesteri hivatalában, megharagudott, és ma, amikor találkoztunk a városháza folyosóján, összevitatkoztunk ezen a témán. (...) Arcul ütött úgy, hogy leestem a földre, és esés közben eltört a jobb karom a csuklóm fölött. (...) Ez volt a végső érve' - idézte fel a történteket a megválasztott polgármester.
Cotfas Mihai Cristian főépítészt nem sikerült elérni, hogy nyilatkozzon az ügyben.
A hivatalban levő, szociáldemokrata párti polgármester szerint Buzilă annak következményeit viseli, hogy polgármesterré választása óta 'túllő a célon' és 'arrogáns'. Dumitru Olariu PSD-s polgármester arról számolt be, hogy kedd reggel értesült a történtekről, amikor a polgármesteri hivatalba érve találkozott a rendőrökkel. Kifejtette, a konfliktusban álló felek egyikével sem beszélt, de az a véleménye, hogy amióta megnyerte a helyhatósági választásokat, Sebastian Buzilă 'nagyon gyorsan átvette hatáskörét, bemegy az irodákba és mindenkit fenyeget'.
'Szerintem személyes ügyekről van szó. Miután a helyi tanácsban lévő többségével módosítottak a szervezeti struktúrán, megfosztotta funkciójától Cotfas úr feleségét. (...) Én nem értek egyet sem a fizikai, sem a szóbeli agresszióval, de Buzilă azt kapta meg, amit keresett' - jelentette ki az AGERPRES megkeresésére Dumitru Olariu.
A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Maria Plumbu közölte, reggel 8:30 körül riasztották a rendőröket, mert fizikai összetűzésbe került 'a település egyik közintézményében' egy 33 éves és egy 47 éves férfi. A rendőrség kivizsgálást indított az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában