ERDON Helyi sport hírek

2008.03.13. 12:01

Könnyű meccs vár a Someşulra?

<p>A Szatmárnémeti Someşul pénteken, a Mikolai Turul szombaton játszik a labdarúgó III. Liga 21. fordulójában. Mindkét Szatmár megyei együttes hazai pályán fog pályára lépni.</p>

Hazai pályán játszik mindkét Szatmár megyei III. ligás labdarúgó–csapat: a 21. fordulóban a Szatmárnémeti Someşul a Balázsfalvi Intert fogadja, a tavaszi idényben eddig nyeretlen Mikolai Turul pedig az eddig veretlen Nagybányai FC–t fogadja. A gőzfürésztelepiek egyébként már feladták a harcot a II. Ligába való jutásért. A két versenytárstól (Szászrégeni Avântul és Nagybányai FC) elszenvedett vereség után a Someşulnak már csak matematikai esélyei vannak arra, hogy a 6. csoportban elcsípjék a második helyet, mely az osztályzón való részvételre jogosítja fel a pozíciót elfoglaló csapatot. Amennyiben a holnapi mérkőzésen a Someşul mégis begyűjti a játékban levő mindhárom pontot (a papírforma szerint a Someşul győzelme nem kéne kérdéses legyen), akkor ezzel közvetlenül a Mikolai Turulnak is segít. Az Inter ugyanis a mikolaiak nyomában van, és csak az „angol táblázat” szerinti különbség választja el őket: mindkét csapat eddig 20 pontot gyűjtött össze, viszont az „angol táblázat” szerint a Turulnak „csak” –7, az Internek pedig –13 pontja van.

Nyilván a mikolaiak nem csak mástól kell várják a segítséget. Az elmúlt három forduló után még egy pontot sem tudtak begyűjteni, ezzel már csak hajszáll választja el őket a kieséi zonától. Nem lesz könnyű feladata Sorin Petric edző legénységének a szombat délutáni mérkőzésen sem, ugyanis a Nagybányai FC ellen játszanak majd. A máramarosaik hatalmas lendülettel kezdték a tavaszi idényt, és már két pontra megközelítették az éllovas Félixfürdői Luceafăurul Lotust.

III. Liga, 21. forduló

Péntek

Szatmárnémeti Someşul – Balázsfalvi Inter

Félixfürdői Luceafăurul Lotus – Máramarosszigeti Marmaţia

Nagyváradi FC Bihor II – Dési Unirea

Marosvásárhelyi Gaz Metan – Szovátai Mobila

Kolozsvári Sănătatea – Besztercei Gloria II

Nyárádtői Unirea – Kolozsvári U 1919

Belényesi Bihorul – Szatmárnémeti Olimpia

Szombat

Mikolai Turul – Nagybányai FC

Szászrégeni Avântul – Marosvásárhelyi Trans Sil.

A mérkőzések 15.30 órakor kezdődnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!